DIREKTUR TERIMA KUNJUNGAN KONSUL MALAYSIA

Politeknik Negeri Pontianak (Polnep) mendapat kehormatan menerima kunjungan dari Konsul Malaysia, Rabu (10/5/2023). Rombongan Konsulat Malaysia ini disambut langsung oleh Direktur Polnep H. Widodo PS. di ruang kerjanya. Kunjungan ini dimaksudkan untuk mempererat hubungan kerjasama antar dua institusi sekaligus kunjungan pertama Konsulat Malaysia di era kepemimpinan Direktur H. Widodo PS.

Dalam pertemuan tersebut, Konsul Malaysia dan Direktur Polnep setuju untuk mendorong kerjasama yang lebih erat dan saling menguntungkan antara Polnep dan perguruan tinggi di Malaysia. Konsul Malaysia juga bersedia untuk memfasilitasi pelaksanaan kerjasama yang akan dilaksanakan oleh polnep bersama mitranya di Malaysia. Lebih lanjut, Polnep menjelaskan  beberapa kegiatan kerjasama yang telah dilaksanakan Polnep bersama dengan perguruan tinggi di Malaysia seperti:  UCTS, MSU, Politeknik Kuching Sarawak, Politeknik Mukah dan Politeknik Kota Kinabalu.

Adapun delegasi Konsulat Malaysia yang berkesempatan hadir dalam kunjungan kerja ke Polnep adalah Konsul Bapak Azizul Zekri bin Abd Rahim, Konsul Muda Ibu Noramira binti Nordin, dan Bapak Mohd Hafiz bin Zolkeppley yang menjabat sebagai Pembantu Khas di Konsulat Malaysia.